Fasade og betongrehabilitering

Forleng levetiden til betongen

Betongrehabilitering fokuserer på bevaring og styrking av eksisterende betongkonstruksjoner. Vår tilnærming omfatter grundige inspeksjoner, skreddersydde reparasjonsmetoder og bruk av avanserte materialer for å forlenge levetiden til betongen.

Entreprenører, sameier, byggentreprenører og andre profesjonelle aktører kan stole på at våre rehabiliteringstjenester vil bidra til å opprettholde både den strukturelle integriteten og den estetiske appellen til deres betongkonstruksjoner.

Fasaderehabilitering

Fasaderehabilitering er en avgjørende investering i bygningens fremtid. Uavhengig av om det gjelder fasader i borettslag, næringsbygg eller privatbolig sørger vi for at bygningen din opprettholdes og bevares.

Gjennom grundig inspeksjon, reparasjoner og estetiske forbedringer bevares både uttrykket og funksjonaliteten i bygget. Dette er avgjørende for å opprettholde eiendommens verdi og visuelle appell over tid.

Det er en rekke metoder som kan være aktuelt for ditt bygg.

Forberedelse til maling er en avgjørende del av fasaderehabilitering, spesielt når det gjelder fjerning av rust. Før påføring av maling bør overflaten grundig rengjøres for å fjerne eventuell rust og smuss. Dette kan gjøres ved bruk av spesialprodukter som løsningsmidler eller mekanisk fjerning med børster eller slipemaskiner. Etter rengjøring må overflaten behandles med et egnet primer eller grunning for å sikre god vedheft og beskyttelse mot fremtidig rustdannelse. Riktig forberedelse er nøkkelen til et varig og estetisk tiltalende resultat når det gjelder maling av fasader.

Pussing brukes på murstein, betong og andre porøse overflater for å oppnå en jevn og glatt finish. Prosessen inkluderer påføring av et lag med mørtel eller pussmiks i flere lag, etterfulgt av bearbeiding for å oppnå ønsket tekstur og utseende.

Tetning er avgjørende for å forhindre vanninntrengning og skader på fasaden. Dette kan omfatte påføring av tetningsmidler rundt vinduer, dører og gjennomføringer, samt tetting av sprekker og hull i fasadematerialet.

Ved skader eller dårlig stand kan det være nødvendig å erstatte hele paneler eller deler av fasaden. Dette involverer fjerning av gamle paneler, forsterkning av strukturer om nødvendig, og installering av nye paneler i henhold til bygningens spesifikasjoner.

Restaurering av fasader fokuserer ofte på å bringe bygningens eksteriør tilbake til sin opprinnelige tilstand ved rengjøring, reparasjon av historiske detaljer og bruk av autentiske materialer og teknikker.

Dette kan inkludere påføring av spesielle belegg eller behandlinger for å forbedre fasadens holdbarhet, estetikk eller ytelsesegenskaper, for eksempel vanntette belegg, anti-graffiti-belegg eller termiske reflekterende belegg for energieffektivitet.